Prajituri festive de Pasti

Ingrediente: 1 cana de unt moale, 2 cani de zahar pudra, 1 ou, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, 1 lingurita de vanilie, 3 cani de faina, ½ lingurita de sare si bombonele de decor.

Preparare:

  1. Bate untul cu zaharul pudra intr-un bol mare la viteza ridicata cu mixerul pana devine o compozitie pufoasa. Adauga oul, coaja de lamaie rasa si vanilie si amesteca bine. Intr-un alt vas, amesteca faina cu sare, apoi toarna in vasul mare si amesteca bine.
  2. Divide aluatul in doua. Impacheteaza fiecare parte in punga de plastic si tine la frigider 3 ore sau peste noapte.
  3. Preincalzeste cuptorul la mediu. Ruleaza aluatul prin faina si subtiaza-l. Taie aluatul in forme de Pasti (oua, iepurasi, lalele etc.). Asaza formele pe suprafete fara grasimi in tava.
  4. Coace de la 8 la 12 minute sau pana marginile sunt usor maronii. Raceste-le complet si coloreaza-le cu bombonele.

Pofta buna!