Stim prea bine avantajele salatelor si cat de importante sunt, dar si alegerea legumelor este importanta. In plus, o salata nu trebuie sa fie complicata, ci chiar simpla pentru a intari nivelul sanatatii.
Cele mai bune legume pentru salata:
Laptuca: salata este baza. Cea mai buna este cea verde inchis, fara pete maro pe frunze. Este bogata in nutrienti si gustoasa.
Broccoli crud: el adauga fitochimicale care se gasesc numai in plante, puternice. Cauta cele cu coroana cu buchete egale, stranse. Culoarea trebuie sa fie un verde inchis si frunzele intacte.
Ridichea: contine vitamina C, sodiu si calciu. Pacientii cu probleme la ficat beau suc de ridiche.
Rosiile: sunt o sursa excelenta de vitamina A si C si o sursa buna de potasiu. Sunt delicioase cu ulei de masline, sare si piper. Nu le pune la frigider.
Varza: este bogata in vitamina A, B, C, E. Ea reda nivele ridicate de fier si sulf, minerale care curata sistemul digestim si previn cancerul.
Ceapa: ea aduce adevaratul gust salatei. Are proprietati antibacteriene si detoxifica si subtiaza sangele.
Morcovul: este cea mai buna sursa de culoare pentru salata si o face interesanta pentru copii. Este bogata in beta-caroten.
Castravetele: este o sursa bogata de minerale si este alcalin, ceea ce il face ideal pentru alimentatia de vara. Contine potasiu bun pentru a scadea presiunea sangelui la hipertensivi. Este si un diuretic natural si un remediu pentru pacientii cu ulcer.