Nautul, denumit si fasole garbanzo, isi are originea in Orientul Mijlociu, si aduce beneficii semnificative sanatatii noastre, colesterolul prin continutul mare de fibre, impiedica acumularea de zahar in sange, cade riscul aparitiei cancerului de colon, te ajuta sa iti mentii o digestie buna.
Nautul este un aliment remarcabil ce contine cantitati considerabile de antioxidanti precum vitamina C, vitamina E si betacaroten, precum si concentratii mai ridicate de fitonutrienti, cu rol antioxidant.
Nautul contine si cantitati impresionante de mangan care joaca un rol cheie in productia de energie a mitocondriei, regasita in majoritatea celulelor.
Sarac in grasimi, nautul joaca un rol important si in prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Fiind o sursa puternica de proteine, importanta in special intr-o dieta vegetariana, nautul are si un efect preventiv in cazul acumularii de colesterol in vasele de sange.
Nautul este sarac in grasimi (163 calorii la 100 gr de naut), fiind un aliment excelent pentru persoanele care vor sa slabeasca sau sa isi mentina greutatea.