Beneficii ale fructelor de mare

fructe de mare beneficii

Fructe de mare este denumirea generica pentru mai multe tipuri de vietuitoare comestibile din apele marilor si oceanelor. Din categoria crustaceelor, cei mai cunoscuti si folositi sunt crabii, homarii, langustele, crevetii si racii. Molustele cuprind scoicile, midiile, stridiile, melcii. Calamarii si caracatita sunt tot moluste, din categoria cefalopodelor.

O portie de fructe de mare, consumata saptamanal, reduce la jumatate riscul unui atac de cord, potrivit Daily Mail.  Acest lucru se datoreaza efectului puternic antiinflamator si anticancerigen, prevenind in special aparitia cancerului de colon. Acizii grasi Omega 3 previn imbatranirea prematura. Se pot consuma in salate ai în sosuri, dar se pot pregati si separat.

Beneficii ale fructelor de mare:

  • Cresc imunitatea organismului
  • Reduc riscul afectiunilor cardiovasculare
  • Sustin dezvoltarea in plan cognitiv a copiilor
  • Ajuta la pierderea in greutate cand sunt integrate intr-un regim adecvat
  • Fructele de mare mai sunt recomandate in dieta celor care sufera de depresie
  • Regleaza tensiunea arteriala
  • Stimuleaza creierul, simtul vazului si functiile sistemului nervos
  • Ofera un surplus de protectie impotriva bronsitei
  • Au un rol important in mentinerea greutatii.
  • Consolideaza sistemul imunitar
  • Previn cancerul, osteoporoza, artrita si alte afectiuni