Beneficiile consumului de broccoli

Broccoli mai este denumit si conopida verde, spre deosebire de conopida, are partea comestibila mai rasfirata, cu aspect de ciorchine si un gust mai placut decat conopida.

Componentele din broccoli ajuta organismul sa lupte contra cancerului de stomac si a ulcerului, aduc beneficii pentru inima si protejează plamanii fumatorilor.

Iata pe scurt si alte beneficii ale consumului de broccoli:

• are proprietati antioxidante, care previn aparitia unor forme de cancer;
• continutul bogat in sulf are efecte benefice antivirale si antibiotice;
• ajuta la vindecarea gastritelor;
• este cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale;
• previne formarea cataractei;
• ajuta la intarirea oaselor si in osteoporoza, prin continutul crescut in calciu;
• fortifica sistemul imunitar;
• consumul regulat de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului

Reteta de dieta – Salata cu broccoli si morcov

Ingrediente:

300 gr brocolii, 1 morcov, 10 ml ulei masline, sare.

Mod de preparare:

Broccoli se tine in apa cu sare 10 min, se adauga in apa fierbinte si se lasa sa fiarba. Morcovul se rade. Cand brocoli a fiert se ia cu strecuratoarea si se aseaza langa morcovul ras. Se adauga uleiul de masline si sare dupa gust.

Lasă un răspuns