Vinul roșu este bine cunoscut pentru beneficiile de sănătate . Cu toate acestea , consumul de orice băutură alcoolică în exces poate duce la alcoolism și la probleme grave de sănătate asociate cu ea , astfel încât să limiteze consumul de vin roșu pentru nu mai mult de 24 de uncii pe zi .
Vinul rosu conține antioxidanți. În plus față de resveratrol , vinul roșu conține o serie de alți antioxidanți , care pot încetini semnele de îmbătrânire și pentru a preveni o serie de boli degenerative , cum ar fi diabetul de tip 2 . Consumul de unul sau doua pahare de vin roșu pe zi poate ajuta să vă protejați de multe dintre bolile de vârstă , cum ar fi osteoporoza .
Vinul rosu previne cancerul. Dovezile sugerează că, consumul de vin roșu cu moderație, poate ajuta la prevenirea cancerului . Cei mai mulți antioxidanți din vinul roșu pot ajuta la prevenirea daunelor aduse oxidativ responsabil de procesul de îmbătrânire și pentru multe afecțiuni degenerative , cum ar fi Alzheimer , diabet de tip 2 și a bolilor cardiovasculare . Guercetin , unul dintre cei mai buni antioxidanți din vinul roșu , poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar . Cercetarile au arătat că resveratrolul , același antioxidant, care ajută la protejarea inimi tale , poate ucide , de asemenea, celulele canceroase .
Oamenii de știință au descoperit că resveratrolul , atunci când este utilizat în asociere cu radioterapie , poate penetra celulele canceroase și induce apoptoza . Apoptoza este un tip de celule moarte , care apare atunci când celula moare , se dizolvă și este eliminată de celulele albe ale sistemului imunitar . Cercetatorii de cancer sunt în căutarea unei o modalitate de a induce apoptoza în celulele canceroase , pentru că este cel mai sigur mod de a elimina celulele nedorite din organism .