Cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele proaspete: afinele sunt bogate în anti-oxidanți, cum ar fi antociani, vitamina C, complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (un constructor imunitar foarte eficient și anti-bacteriene), seleniu, zinc, de fier (promovează imunitate prin creșterea concentrației hemoglobinei și oxigen în sânge), etc stimuleaza sistemul imunitar pentru a preveni infectiile. Odată ce imunitatea este puternica nu te va prinde raceala, febra, variola și toate astfel de boli transmisibile virale și bacteriene.
Afinele contin antioxidanti, care lucrează pentru a neutraliza radicalii liberi legati de dezvoltarea cancerului, a bolilor cardiovasculare, precum și alte condiții legate de vârstă. Aceste puteri mici oferă modalități gustoase de a rămâne sănătoși. Sarace in grasimi – ajungând la aproximativ 80 de calorii pe pahar și, practic, fără grăsimi – afinele sunt încărcate cu fibre. Plus, afinele sunt o sursa excelenta de mangan, care joacă un rol important în dezvoltarea oaselor și transformarea carbohidratilor si grasimilor in energie.
Afinele contin tone de vitamina C, o portie vă oferă aproape 25 la sută din valoarea ta de zi cu zi. Vitamina C ajuta la formarea colagenului și, de asemenea, menține gingiile sănătoase, precum și un sistem imunitar sănătos.
Conform Jurnalului de Orthomolecular Medicine, vitamina C reduce presiunea intraoculară, scăderea potențialului de dezvoltare glaucom, care se referă la diverse afectiuni oculare care distrug nervul optic – a doua cauza cea mai frecventa de orbire in Statele Unite.
Boala cardiovasculara este o preocupare majora de sanatate publica in Statele Unite. În prezent, aceasta este principala cauza de deces la barbati si femei. Tensiunii arteriale, de zahăr din sânge ridicat, si obezitatea sunt unele dintre condițiile comune, care duc la un risc crescut de boli de inima.
Un studiu recent, cu toate acestea, sugereaza ca fructe de padure, inclusiv căpșuni și afine, poate reduce riscul de boli de inima la femei, din cauza conținutului lor ridicat de antociani. Antocianinele sunt parte dintr-o sub-clasă de flavonoide, care pot ajuta pentru a contracara acumularea de placa si imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. Potrivit studiului, femeile care mananca trei sau mai multe portii pe saptamana de afine sau de căpșuni pot reduce riscul de boli de inima.