Top 5 fructe cu cel mai ridicat conținut de vitamina C

vitamina c

Vitamina C este un nutrient esențial cerut de organism pentru dezvoltarea și întreținerea țesutului cicatricial, vaselor de sânge, și cartilajelor. Vitamina C este, de asemenea, necesară pentru crearea de ATP, dopamină, hormoni peptidici, și tirozină. Ca un puternic antioxidant, vitamina C ajută la diminuarea stresului oxidativ din corp și este gândit pentru a reduce riscul de cancer. Actualul DV pentru vitamina C este de 60 mg. Mai jos este o listă de alimente bogate în vitamina C.1 . Fructe de padure

Puteri mici de hrană , fructele de pădure sunt o explozie de compuși sănătoși, inclusiv acid folic , fibre și fitochimicale, care pot ajuta la îmbunătățirea memoriei și la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă și cancer. Printre alte funcții , vitamina C ajuta la intarirea sistemului imunitar si protejeaza tesutul conjunctiv . Căpșunile și afinele sunt surse bune de această vitamină importantă.

2 . Citrice

Atunci când vine vorba de puterea nutritivă , citricele au o abundență de vitamina C , potasiu , pectină și fitochimicale care pot vindeca numeroase condiții , inclusiv alergii , astm , cancer , cataractă , boli de inimă , accident vascular cerebral și răceală.

3. Kiwi

Acest fruct, în plus față de furnizarea de cantități spectaculoase de vitamina C , este bogat în fitochimicale , care ajută la stimularea sistemului imunitar și poate opri anumite condiții de ochi , cancer și boli de inimă. Kiwi este o sursă excepțională de aceasta vitamină importantă. Puterea antioxidantă a vitaminei C este , de asemenea, gandită pentru a ajuta la prevenirea cataractei . ( Un kiwi are aproximativ 75 mg de vitamina C )

4. Pepene galben

Parfumul subtil al acestor fructe parfumate contrazice musculatura competențelor lor nutritive . Pepeni – pepene galben – pepene verde – ar putea ajuta la prevenirea acneei , boli cardiovasculare , anumite tipuri de cancer , boli respiratorii și pierderea vederii . Pentru a păstra cele mai bun conținut de nutrienți, cumpară pepeni . Anumite substanțe nutritive , în special vitamina C , sunt diminuate prin expunere la aer.

5. Ananas

Mult timp folosit ca un remediu popular pentru a soluționa durerile intestinale și calma constipația , acest fruct tropical este , de asemenea, remarcat pentru enzima sa anti-inflamatorie și substanțe nutritive de vindecare , care ajută susținerea imunității , precum și sănătatea cardiovasculară . Ananasul proaspăt este o sursă bună ( 24 mg per ceașcă ) de vitamina C , care poate spori imunitatea și vindecarea rănilor , prevenind în același timp , de asemenea, bolile de inima și tulburarile oculare grave.

Lasă un răspuns