Salata de primavara – Salata de dieta pentru primavara

Salata de primavara – Salata de dieta pentru primavara

Intr-un blender mic, punem alunele, adaugam, 4 linguri de ulei de masline, sucul de lamaie, iaurtul si mixam pana obtinem un dressing cremos.

Punem ouale de prepelita la fiert in apa cu sare, pentru 4-5 minute, apoi le scoatem, le lasam la racit dupa care le curatam de coaja si le taiem in doua. Spalam rosiile cherry si le taiem in jumatati.

– Morcovul il curatam si il taiem fideluta
– Ridichiile le taiem rondele.
– Ceapa verde o curatam si o taiem marunt.
– Varza rosie o taiem fasiute subtiri, mai lunguiete.
– Salata verde create o rupem cu mana in bucatele mai mici.
– Frunzulitele de valeriana si rucola le lasam intregi.

Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa facem salata. Luam un bol incapator, punem in el urmatoarele legume: rucola, varza rosie, morcovul, frunzulitele de valeriana, ridichiile, ceapa verde si salata verde create.

Deasupra turnam 3-4 linguri ulei de masline, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi incepem sa amestecam salata folosindu-ne de doua linguri. Atentie, amestecati cu grija sa nu fleciuti legumele pentru ca salata nu va mai arata atat de apetisanta.

Dupa ce ati amestecat legumele, luati farfuriile in care doriti sa serviti salata, puneti in fiecare farfurie o cantitatate din salata(dupa pofta si placere) deasupra salatei, din loc in loc, asezati cateva jumatati de rosii cherry, jumatati de oua de prepelita, cateva bucatele rupte de branza de capra si turnati dressing … apoi serviti.