Retete vegetariene de vara – Salata de tortellini cu dovlecei

Retete vegetariene de vara – Salata de tortellini cu dovlecei

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 250 g. rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 fir de ceapa verde
  • 5 linguri de uei de masline
  • sare, piper
  • 3 linguri de otet
  • 500 g. tortellini

Mod de preparare:

Se spala si se curata rosiile si dovleceii, usturoiul si ceapa verde.

Usturoiul se caleste putin in 2-3 linguri de ulei.

Se adauga dovleceii si rosiile.

Se adauga sare si piper si se aseaza totul intr-un bol.

Se amesteca otetul cu sare si piper si se inglobeaza cu telul restul de ulei.

Se adauga la legume impreuna cu ceapa verde taiata rondele si se lasa 1/2 de ora.

Intre timp se fierb pastele.

Dupa ce au fiert, se scurg si se amesteca cu legumele.