Retete de dieta – Scoici cu legume pentru vara
Ingrediente:
- 4 lingurite ulei de măsline extra-virgin
- 1 1 / 2 kg scoici mare (aproximativ 20), curăţate
- 1 / 4 lingurita de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 1 dovlecel mediu, înjumătăţit pe lungime şi tăiat în felii subţiri
- Ceapa 1 / 2 mic, fin tocata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 cană de roşii cherry, înjumătăţita
- 3 / 4 ceasca scoici congelate fără coajă
- 2 linguri de busuioc proaspat tocat
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, incalzeste 2 lingurite de ulei la foc mediu. Adaugă scoicile, presara 1 / 8 lingurita de sare, şi se condimentează cu piper. Gatiti pana se rumeneste pe interior exterior si opac, aproximativ 2 – 3 minute pe fiecare parte.
Adaugă dovlecel, ceapa, si usturoi; gatiti până când legumele sunt moi, aproximativ 5 minute.
Adauga rosiile, şi porumbul, coaceti până când roşiile încep să cedeze, 3 la 4 minute. Întoarceti scoici in tigaie si presarati restul de 1 / 8 lingurita sare si piper dupa gust;