Retete de dieta – Salata bulgareasca

Salata bulgareasca poate fi consumata in timpul majoritatii dietelor si regimurilor de slabire, avand un continut crescut de fibre si un continut scazut de grasimi.

Ingrediente:

1 rosie mare
3 castraveciori
1 ardei gras (eu am inlocuit cu 3 linguri porumb)
3 fire ceapa verde
cateva fire patrunjel
200 gr sunca (Praga)
branza telemea
2 oua fierte tari
3 linguri ulei masline
1 lingura suc de lamaie (sau otet)
sare, piper

Mod de preparare:

Se taie rosiile, castravetii, ardeii, albusurile de ou si sunca cubulete. Ceapa verde se taie rondele. Se toaca fin patrunjelul. Se pun toate intr-un bol.
* daca vreti sa serviti salata imediat legumele pot fi taiate cubulete mici, dar daca o veti servi in termen de peste 15 minute de la preparare taiati legumele bucati mai mari, altfel vor lasa prea mult suc. Se condimenteaza salata cu sare si piper dupa gust si se amesteca totul usor.

Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana devine ca o emulsie si se toarna peste salata. Galbenusurile de ou se „cern” peste salata, adica se trec printr-o sita fina. Se amesteca iar. Galbenusul va forma impreuna cu dressingul un sos cremos si delicios. Salata obtinuta se distribuie in boluri individuale.
Se rade deasupra fiecaruri bol multa telemea, ca o cupola, pana legumele nu se mai vad.