Retete de dieta cu sfecla rosie – Salata cu sfecla rosie

Retete de dieta cu sfecla rosie – Salata cu sfecla rosie

Sfecla rosie este o leguma de la care se poate folosi atat radacina cat si frunzele pentru gatit. Cei mai multi suntem obisnuiti la sfecla cu aceea culoare rosie – purpurie a radacinilor sfeclei. Aceste radacini sunt atat dulci cat si sarate in acelasi timp. Atat frunzele cat si radacina sunt bogate in nutrienti si au proprietati medicinale foarte bune.

Ingrediente:

oţet
rădăcini de hrean 3-4
sfeclă roşie mare 1 kg zahăr
sare de bucătărie

Mod de preparare:

Se spală bine sfecla şi se pune la copt în cuptor. Când se înmoaie coaja şi este uşor crocantă înseamnă că sfecla este coaptă.

Se lasă cam 2 ore. După ce se răceşte, se dă prin răzătoarea mică şi se amestecă bine cu hreanul ras, sare, oţet şi zahăr.

Se aşează în borcane şi se serveşte ca garnitură pentru fripturi.