Morcovul – beneficii pentru organism – detoxifiere

În cazul în care excesele de sezon festiv te-au facut sa te simti lent, umflat si cu cateva kilograme in plus si vrei sa oferi organismului o binemeritata dezintoxicare, asigura-te ca frigiderul dvs. este dotat cu morcovi.

Morcovul este cea mai bună sursă de beta-caroten dintre toate fructele şi legumele – o portie contine mai mult de 80g de două ori cantitatea zilnică recomandată. Actiune antioxidanta de beta-caroten acţioneaza împotriva imbatranirii, accelerarea radicaliilor liberi, astfel că ele vor aduce inapoi acea stralucire sanatoasa a pielii.

Vitamina A din morcovi este, de asemenea, esenţială pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Acest nutrient pastreaza pielea şi celulele care linia de tractul căilor respiratorii, digestive si ale tractului urinar sănătos, astfel încât acestea acţionează ca bariere de aparare impotriva infectiilor.

Morcovii au, de asemenea, un continut ridicat de fibre, care ajută la păstrarea sistemului digestiv sănătos şi ajută la echilibrul glucozei din sânge (zahăr) în sânge. O portie de 80g morcovi fierti contine 2g de fibre, mai mult de o zecime din cantitatea zilnică recomandată pentru adulţi.