Fructele de mare – Retete dieta si beneficiile asupra organismului

Fructele de mare sunt o sursa excelenta de proteine usor de digerat, de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali.

Bogate in vitamine, calciu si minerale, aceste alimente asigura energia de care are nevoie corpul nostru. Fructele de mare proaspete reprezinta o sursa excelenta de proteine si de vitamine precum complexul vitaminic B.

Ingrediente:

1 salata mare, proaspata
2 rosii
1/2 de castravete
1 lamaie
1 ardei kapia sau gras rosu
1 conserva de fructe de mare marinate de 250 de g
4 creveti mari
ulei de masline
sare, piper

Mod de preparare:

1. Spalati salata frunza cu frunza; spalati si tăiati felii mari rosiile, ardeiul si castravetele.
2. Fierbeti crevetii in apa clocotita cu sare 3 minute; lasati-i la racorit si la scurs pe o farfurie.
3. Intr-un bol spatios, de preferinta nu foarte inalt, puneti patul din frunze de salata, rupte in bucati potrivit de mari.

Adaugati rosiile, ardeiul si castravetele. Turnati fructele de mare marinate peste salata. Taiati lamaia in doua si stoarceti o jumatate peste salata.

4. Adaugati crevetii deasupra. Stropiti cu putin ulei de masline; adaugati sare si piper dupa gust.

Lasă un răspuns