Legumele sunt alimente de origine vegetala cu o larga intrebuintare in hrana omului sanatos sau bolnav. Majoritatea legumelor sunt recomandate in dietele slabe in carbohidrati.
Salata de ardei copti
Ingrediente
10 ardei grasi,
2-3 linguri ulei,
o lingura otet,
sare.
Mod de preparare
Coacem pe plita incinsa ardeii grasi, mari. Daca masina nu-i destul de incinsa, ardeii se moaie. La aragaz se coc pe o tabla. Ardeii trebuie sa fie copti de jur imprejur, dar nu arsi. Pe masura ce se coc, ii punem intr-un castron, presaram cu putina sare si acoperim cu un capac.
Lasam sa stea 10 minute, apoi ii curatam bine de pielita, luand cu mana uda toate negrelile.
Nu ii stropim cu apa, ca sa nu piarda gustul. Stergem cu un servet coditele innegrite. Daca nu curatam ardeii imediat si ii lasam sa stea mai mult timp in zeama lor, ardeii se moaie si isi pierd gustul.