Diete de vara cu salate

Diete de vara cu salate – Salata exotica cu avocado

Avocado este un fruct mediu cantareste in jur de 300 g; aportul caloric pe 100 g poate varia intre 140 si 360 de calorii, in functie de soi, gradul de maturitate, continutul in lipide. Se digera usor, gratie enzimelor continute si coaja nu este comestibila. Fructul este bogat in potasiu, acid folic si continand, de asemenea, betacaroten, magneziu, cupru, fier, zinc, fosfor si acid pantotenic.

Ingrediente: 50 gr miez de nuca, 1 castravete mai mic, 2 rosii, 2 avocado, 1 salata verde, ulei de masline, 2 lingurite de otet de vin, 2 lingurite de mustar Dijon, 2 lingurite de zahar, putina lamaie.

Mod de preparare: Avocado se decojeste, se curata de samburi si se taie felii subtiri. Rosiile si castravetele se taie si ele felii. Se desface salata in frunze, se spala si se taie fasii cu exceptia a 2-3 frunze mai mari care se asaza pe fundul salatierei. Se iau apoi feliile de rosii, avocado si castraveti, miezul de nuca si se asaza pe frunzele de salata, amestecate fiind cu fasiile de salata taiata si stropiti cu putina zeama de lamaie. Se pregateste sosul din ulei, otet, zahar si mustar si se stropeste salata.