Dieta macrobiotica

Aceasta dieta este destul de flexibil, dar există unele linii directoare care ne ajuta sa cream un plan de masă adecvată. Planul dvs. de masă ar trebui să includă:

  • 40-50% cereale integrale
  • 25-30% legume
  • 10-15% legume, fasole, fructe, seminte si supa miso
  • mai puţin de 5%, alimentele procesate.

Aceasta dieta este una predominant vegetariana, deşi aceasta incurajeaza consumul ocazional de peşte. Evitarea efectelor overstimulative de anumite alimente si bauturi cum ar fi faina rafinata, cafea, alcool, condimente foarte cald, miere, ciocolată sau uleiuri vegetale de calitate proastă este, de asemenea, recomandat.

Alegerile pe care le faceti ar trebui să fie ajustate în funcţie de diverşi factori cum ar fi: sexul, vârsta, starea de sanatate, sezon, climatice şi nivelurile de activitate. De exemplu: vara este cel mai bun timp pentru a manca mai multe alimente crude în timp ce în toamna ar trebui să ne alegem legume rădăcinoase, cereale, seminte de dovleac sau orez dulce.