Dieta de detoxifiere dupa sarbatori
Mic dejun:
– 150ml lapte
– 4 biscuiţi
– 1 linguriţă miere
Gustare:
– 3 kiwi
Prânz:
– 80g paste integrale cu 1 lingură sos de roşii
– 200g salată de varză proaspătă
Gustare: 1 banană
Cina:
– 100g fasole verde fiartă stropită cu ulei de
măsline
– 100g şuncă fiartă
– 40g pâine neagră
Marti
Mic dejun:
– 30g cereale cu 125ml iaurt natural
– 1 măr
Gustare:
– 100g portocală
Prânz:
– 100g paste fierte cu sos de ceapă şi ardei
– 200g salată de roşii
– 20g pâine neagră
Gustare:
– 2 mandarine
Cina:
– 100g peşte la grătar
– 1 dovlecel fiert presărat cu telemea rasă
– 40g pâine neagră
Miercuri
Mic dejun:
– 150ml lapte
– 2 felii de pâine neagră – 40g
– 1 lingură brânză proaspătă de vaci sau urdă
– 1 linguriţă miere
Gustare:
– 3 smochine uscate
Prânz:
– 200g paste cu ciuperci
– 100g salată de varză cu ulei de măsline
– 20g pâine neagră
Gustare:
– 20g ciocolată neagră
Cina:
– 200g piept de pui fiert
– 2 morcovi fierţi
– 20g pâine neagră
Joi
Mic dejun:
– 30g cereale cu 125ml iaurt natural
– 1 măr
Gustare:
– 120g ananas
Prânz:
– 200g orez cu nuci
– 100g şuncă fiartă
Gustare:
– 1 banană
Cină:
– omletă din 2 ouă, umplută ✽✽ cu ardei copţi şi
– caşcaval
– 20g pâine neagră
Vineri
Mic dejun:
– 150ml lapte
– 2 felii de pâine neagră
– 1 linguriţă miere
Gustare:
– 125ml iaurt natural
Prânz:
– 100g paste fierte
– 150g peşte prăjit la grătar
– 100g spanac fiert
Gustare:
– 1 kiwi
Cina:
– 150g cartofi fierţi stropiţi cu ulei de măsline
– 100g telemea
Sambata
Mic dejun:
– 150ml lapte
– 4 biscuiţi
– 1 lingură brânză de vaci
– 1 linguriţă miere
Gustare:
– 20g miez de nuci
Prânz:
– 150ml supă de legume cu tăiţei
– 100g salată de ţelină cu mere
– 30g pâine neagră
Gustare:
– 100g dovleac copt
Cina:
– 100g piept de pui la grătar
– 150g salată de legume verzi
– 20g pâine neagră
Duminica
Mic dejun:
– 30g cereale
– 125ml iaurt natural
– 1 linguriţă miere
Gustare:
– 50g stafide
Prânz:
– 150g paste cu 100g file de ton prăjit
– 1 măr
Gustare:
– 100g prune
Cina:
– 200g salată verde cu 1 morcov ras, stropite cu
– 1 linguriţă ulei de măsline
– 150g şuncă fiartă
– 20g pâine neagră