Sparanghelul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina B, vitamina C si vitamina A. De asemenea, este o sursa buna de vitamina B (B1, B2, B3 si B6), fibre, mangan, cupru, fosfor, potasiu si proteine.
Sparanghelul este excelent ca leguma detoxifianta, impotriva imbatranirii, ca afrodiziac si nu numai.
Ingrediente:
100 g sparanghel
5 ml ulei de masline
1 lingurita otet de mere
1 lingurita
mustar
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Se curata sparanghelul de fibrele atoase, se spala, se taie bucati de 4-5 cm lungime si se pun la fiert, cca 20 de minute, in apa cu sare;
- Separat intr-un bol amestecam ingredientele pentru sos, adica otetul, uleiul, mustarul, piperul si sarea;
- Se scoate sparanghelul fiert din apa si se scurge;
- Se aseaza sparanghelul pe o farfurie si se acopera cu sos.