Cum să prepari o salată din sfeclă roșie

salata sfecla rosie

Sfecla rosie este un aliment foarte cunoscut mai ales in zona noastra – Europa de Est. Aici, sfecla rosie este un ingredient important pe care il adaugam in supe, ciorbe si salate.Mai ales pentru ca acum este sezonul sau, iata cel putin 3 motive pentru a consuma mai mult sfecla rosie, bogata in vitamina C si betaina.

Sfecla roșie este un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor, încă din timpul vieții intrauterine. Această legumă se numără printre puținele alimente-medicament pentru femeile însărcinate, substanțele sale active protejând mai ales de mutații fetusul în pântecele mamei.

Ingrediente:

  • 250 gr hrean
  • 1 kg de sfecla rosie
  • sare
  • piper
  • 5 linguri de otet
  • o lingurita de zahar

Mod de preparare:

1. Sfecla se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cam 2 ore si se incearca daca este fiarta bine.

2. Sfecla se lasa la racit. In acest timp, se curata hreanul si se da prin razatoarea mica.

3. Sfecla se curata si ea de coaja si se da prin razatoarea mare.

4. Se amesteca sfecla cu hreanul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

5. La sfarsit se adauga zaharul si otetul. Toata compozitia se amesteca bine.