Junk food se refera la produsele fast food, usor de facut si usor de consumat. Sunt zero in valori nutritionale. Au doar grasimi rele care vor cauza efecte negative asupra consumatorului. Gustul este cel mai atractiv la junk food.
Continutul produselor junk food sunt bogate in sare, zahar si grasimi care produc multe calorii. Bineinteles, oamenii au propriile liste de produse care se incadreaza in categoria de junk food.
De ce sunt atat de periculoase mancarurile rapide? Dependenta de ele este puternica din cauza simplitatii. Sunt usor de pregatit si de consumat si au gust foarte bun. Timpul de care nu beneficiem deloc in ziua de azi ne provoaca sa mancam atat de nesanatos. Junk foods nici isi datoreaza gustul datorita uleiurilor, zaharurilor si sarurilor.
De ce junk foods au efecte „adverse”? Daca ingredientele sunt cele ce starnesc gustul, tot ele sunt cele care pun in pericol sanatatea. In plus, zaharul si sarurile au anumite efecte asupra sanatatii noastre. Continutul ridicat in calorii poate duce la obezitate din cauza ingrosarii vaselor sangvine, la infarct si boli de inima. Sarurile in exces pot afecta functiile rinichilor, de asemenea.