Căpsuna este numită „regina fructelor” in țările asiatice, deoarece este plină de beneficii pentru sănătate. Comparativ cu fructe, cum ar fi mere, portocale sau banane, căpșunile au cea mai mare cantitate de substante nutritive. Aceste delicii în formă de inimă suculente au mult mai multe de oferit dincolo de dulceață și aromă.
Căpșuna contine antociani , care stimulează arderea de grasime. O cana de capsuni contine peste 13% din necesarul zilnic de fibre alimentare, dar numai 43 de calorii. Fibrele alimentare din căpșuni ajută la menținerea digestiei regulate, precum și scaderea tensiunii arteriale.
Căpșunile conțin un compus chimic numit fenoli. Antociani, un anumit fenol abundent găsit în căpșuni, dă culoarea roșie bogată în fructe. Deși antociani este cunoscut a avea proprietăți antioxidante din fructe, acest lucru este dezbătut dacă agenții antioxidanti din alimentele bogate în antociani pot fi absorbite în organism o dată digerati.Din fericire, cu toate acestea, se știe că, atunci când alimentele bogate antociani sunt consumate, nivelurile organismului de acid uric creste, care servește ca un agent antioxidant.
Fenolii din căpșuni , de asemenea, combat anumite afecțiuni inflamatorii , cum ar fi osteoartrita , astmul si ateroscleroza , prin inhibareaenzimei ciclooxigenaza ( COX ) , în același fel în careaspirina si ibuprofenul. Căpșunile , cu toate acestea , nu transporta efecte secundare nedorite , cum ar fi dureri de stomac si hemoragii intestinale .
O cana de capsuni contine un incredibil 136 % din necesarul zilnic de vitamina C , un antioxidant eficient, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale , asigura un sistem imunitar sănătos , și îndepărteaza dezvoltarea bolilor oculare legate de varsta , cum ar fi cataracta si degenerescenta maculara .
O ceașcă de căpșuni conține 21 % mangan , un nutrient esential care actioneaza ca un antioxidant puternic și agent anti – inflamator . Prin creșterea nivelurilor de superoxid dismutaza ( SOD ) , enzima responsabilă pentru protejarea mitochonrdria expuse la oxigen , mangan nu numai că ajută la lupta lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ , dar, de asemenea, diminueaza inflamatia celulara – o alta cauza a numeroase boli cardiovasculare .