Beneficiile consumului de morcovi

Morcovul este una dintre cele mai apreciate legume atat datorita continutului sau nutritiv cat si datorită valorii medicinale. Morcovul este o leguma bogata in multe vitamine si minerale, dar si in fibre, proteine si glucide, gustul dulce facand ca morcovul sa fie cea mai indragita leguma de catre copii.

Morcovul contine putine calorii, dar multe substante active necesare pentru sanatate. Aceasta leguma are cel mai mare continut de beta-caroten dintre toate celelalte legume, beta-carotenul fiind precursorul vitaminei A. Mai contine deasemenea vitamina A, vitamine din complexul B, Vitamina E, K, acid folic, dar si minerale ca potasiu, calciu, fier, fosfor, zinc, sodiu, mangan, aluminiu etc

Beneficiile morcovului:

– Ajuta la intarirea sistemului imunitar;
– Imbunatatesc vederea;
– Previn constipatia prin continutul ridicat de fibre;
– Aduc un aport important de vitamine si minerale prin care asigura nutrientii necesari organismului;
– Sucul de morcovi este deosebit de util femeilor gravide prin continutul sau de acid folic care ajuta la dezvoltarea copilului si la preventia unor malformatii;
– Combat anemia;
– Au proprietati antiseptice;
– Ajuta in cresterea si dezvoltarea copiilor prin continutul ridicat de vitamine si minerale;
– Combat hipertensiunea arteriala, fiind utili in special in preventie;
– Ajuta la mentinerea frumusetii pielii;
– Previn procesele de senescenta (de imbatranire);
– Au puternice efecte antioxidante;
– Ajuta la mentinerea unei danturi sanatoase;
– Intaresc oasele si dezvolta sistemul muscular;
– Morcovii previn artrozele;