Alergiile la mancare

Sa te bucuri de mancarea ta preferata este o senzatie divina, dar daca pentru un motiv anume acea mancare nu se potriveste cu organismul tau, inseamna ca ai o problema. Aproape orice aliment poate provoca o reactie alergica la o persoana. O alergie la mancare este definita drept o reactie adversa la un aliment si uneori nici nu stii ca esti alergenica la acel aliment.

In general, pentru adulti, alimentele care pot provoca alergii sunt crevetii, caviarul, crabii, peste,e ouale sau nucile. La copii, alergiile pot veni de la oua, lapte sau alune. Uneori atacul este usor, alteori provoaca mancarimi, durere si soc anafilactic.

Cand incerci sa afli ce aliment iti provoaca o reactie alergica, este foarte important sa mentii un jurnal concis a ce consumi zilnic – mancare si lichide. De asemenea, trebuie sa scrii in detaliu simptomele pe care le simti. Fara asta, nu exista sanse sa afli ce iti provoaca probleme. Poti sa ai reactii alergice si la medicamentele care se folosesc pe animalele cu pene precum pui, curcan. Aceste animale sunt tinute in locuri stramte, unde se calca in picioare si se zgarie provocand infectii ale pielii.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ai o suspiciune ca ai o problema. Pentru ca este o diferenta intre o alergie serioasa si sensibilitate. Alergie provoaca mancarimi, iritatii. Sensibilitatea la mancare va provoca doar disconfort subtil precum o senzatie neplacuta ca pulsul inimii creste, deranjarea stomacului, flatulenta si oboseala. Nu toate alergiile sunt provocate de alimente. Poti reactiona si la coloranti. Este important sa mentii un jurnal care sa contina tot ce consumi si ce bei, pentru a putea urma un tipar care sa iti arate ce anume iti provoaca reactia alergica.