Coaja de portocala – beneficii pentru organism

Calitatile curative ale portocalei erau cunoscute si apreciate din secolul al Xlll-lea, când era prescrisa bolnavilor.


Portocala  este  un mare depozitar de saruri minerale – mai ales calciu – acest fruct fortifica organismul, stimuleaza imunitatea naturala, luptand impotriva bolilor infectioase.

Coaja de portocala, lamaie si lime sunt la indemana pentru a reduce consumul de sare. Coaja citricelor este ideala in salate, sosuri si mancaruri cu sau fara carne, in loc de sare. O lingurita de coaja rasa foarte fin taie nevoia de sare din mancare.

Coaja de portocala ajuta la digestie. Aceasta are mai multi fitonutrienti si flavonoide decat pulpa interioara.

Hesperidina care are un rol semnificativ in reducerea hipertensiunii arteriale, a colesterolului „rau” si are proprietati antiinflamatorii. Ea este prezenta in coaja de portocala si in pielita care inveleste miezul. Un truc pe care il poti aplica este sa razi coaja de portocale si sa o folosesti la asortarea salatelor, in ceai, iaurt, supe, terci de ovaz sau orez pentru a te bucura de beneficiile pe care le aduce.