Ceaiul verde, elixir al sanatatii

Exista de fapt 4 tipuri de ceai: ceai alb, ceai verde, ceai oolong si ceai negru. Toate provin din frunzele uscate de Camellia sinensis si in acelasi timp, sunt diferite prin tipul de procesare. Pentru a face ceai verde, frunzele sunt culese si pastrate prin coacere, pentru a le feri de oxidare. Lipsa oxidarii este ceea ce face din ceaiul verde o doza de sanatate. Frunzele de ceai verde pastreaza continutul bogat de polifenoli care ii dau ceaiului proprietatile antioxidante.

Beneficii :

Ceaiul verde este bogat in principal in flavonoizi care mentin sanatatea corpului nostru. Are efecte antioxidante si anticancer. O cana de cai verde contine cantitatea cea mai mare de antioxidanti, iar consumatorii de ceai verde au un risc scazut pentru o arie larga de boli, de la infectii virale si bacteriene pana la boli de inima, cancer, infarct, osteoporoza.

Ceaiul este o alegere sanatoasa fata de oricare alta bautura, inclusiv apa pura, pentru ca ceaiul nu numai ca rehidratateaza la fel ca apa, dar contine acei polifenoli care protejeaza impotriva bolilor de inima. Consumul de ceai verde scade riscul mortii cauzat de orice boala si protejeaza impotriva bolii arterelor coronariene. Subtiaza sangele si previne cheagurile de sange. Minimalizeaza consecintele si grabeste vindecarea dupa un atac de cord, la fel scade efectele negative fata de creier, dupa un astfel de atac.

Scade presiunea arteriala si previne hipertensiunea. Studiile recente au descoperit si ca ceaiul verde are doua mecanisme care merg impotriva cancerului la san. Ceaiul mai previn tumorile pe creier la copii si protejeaza impotriva bolilor de rinichi. De asemenea, intareste oasele asemenea sportului sau al calciului, grabeste scaderea colesterolului si a greutatii si protejeaza impotriva bolii Alzheimer sau Parkinson.

La femei, scade cu 23% riscul de a muri din orice cauza, cu 31% riscul de a muri din boli de inima si cu 62% riscul de a muri din infarct.