Masca pentru ten cu patrunjel

Patrunjelul este originar din Europa meridionala si orientala si din Asia Mica. Egiptenii il foloseau ca deodorant. Patrunjelul poate fi considerat “verdeata sanatatii” sau “aliment-medicament” pentru ca de la el se foloseste totul: radacina, frunzele si semintele.

Patrunjelul, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate zarzavaturi, consumat deseori in salate si preparate culinare este un tonic general, un antioxidant si un purificator al organismului.

Patrunjelul este folosit si in cosmetica, datorita continutului ridicat de vitamina A, numita si vitamina frumusetii. Patrunjelul albeste, tonifica si hraneste pielea. Pentru aceasta se foloseste infuzia de frunze verzi de patrunjel, cu care se sterge fata, dimineata si seara.

Din o lingura de frunze proaspete si bine spalate, apoi maruntite, amestecate cu o lingura de lapte batut, se prepara o masca pentru albirea tenului. Se aplica acest amestec pe fata si se lasa 20 de minute, apoi se indeparteaza cu apa curata, putin calduta.

Pantrunjelul poate fi utilizat cu succes in compozitia mastilor pentru par, acesta fiind de 6 ori mai puternic decat ginsengul . Este un tonic excelent si iti poate infrumuseta podoaba capilara mai mult decat orice produs scump de pe piata.

Lasă un răspuns