Coace fara grasimi!

De la prajituri cu zahar la tarte, de la placinte cu cartofi pana la alte dulcuri si minunatii, sarbatorile ne ofera multe ocazii pentru a crea si a ne bucura de rasfatul unor dulciuri coapte. Dar placerea acestor delicii este adesea temperata de grija caloriilor si de impactul asupra sanatatii. Anul acesta, trebuie sa faci alegeri alternative in ingrediente, pentru a nu te mai simti vinovata ca cedezi ispitei cu gust.

Opteaza pentru cateva idei:

Alege rapita. Inlocuieste uleiul si margarinele cu cele din rapita. Vei scadea cantitatea de grasimi saturate, vei mari grasimile bune mononesaturate si iti vei imbunatati nivelul de acizi grasi omega-3 pentru sanatatea inimii.

Incearca prunele uscate. Piureul de prune poate sa elimine grasimea. Incepe prin a inlocui jumatate dintre grasimile din retetele tale cu piure de prune, vandut in magazine ca crema de prune. De asemenea, poti sa iti prepari singura piureul combinand prune cuapa fierbinte si sa le pisezi. Piureul de prune merge bine in torturile de ciocolata, negrese sau briose condimentate. Cand il folosesti, poti sa reduci si zaharul folosit cu jumatate.

Adauga sos de mere in prajituri, inlocuind jumatate sau mai mult din grasimea din ele.

Legumele pisate merg de minune. Cartofii dulci copti si dovleacul copt merg bine in prajiturile dense si in paine sau checuri. Foloseste trei sferturi din piure pentru a inlocui grasimea.

Ingrijorata de colesterol? Pentru fiecare ou folosit in retete, foloseste mai bine doua albusuri. Acest lucru taie colesterolul de la 213 mg la zero (portia zilnica recomandata de colesterol este mai putin de 300 mg).

Indulceste cu arome. Injumatateste cantitatea de zahar folosit in retete si inlocuieste-l cu arome dulci ca vanilia, scortisoara sau nucsoara. Cand reduci zaharul, adauga o lingura in plus de lapte sau suc de fructe pentru a mentine compozitia moale.

Cand inlocuiesti grasimea, redu temperatura cuptorului cu 40 de grade Celsius.

Lasă un răspuns