Ceaiul de gălbenele – beneficii pentru sănătate la superlativ

beneficii ceai galbenele

Ceaiul de galbenele este considerat un remediu extraordinar în tratarea și prevenirea anumitor afecțiuni, însă este consumat și din pură placere, deoarece are o aroma parfumată și delicată. Sunt intalnite in intreaga tara pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, a cailor ferate si pe langa garduri.

Galbenelele sunt plante a caror putere de vindecare si ameliorare a diverselor simptomatologii este cunoscuta de sute de ani. Acest lucru se datoreaza elementelor active ale plantei, si anume: beta-carotenul, vitamina C, calendulina, steroli, substante proteice si mai ales flavonoide.

Pentru uz intern galbenelele au un efect terapeutic remarcabil in tratarea unor boli ca ulcerul gastric si duodenal, ictere, ulceratii canceroase, hemoroizi, inflamatii ale colonului sau boli de ficat. Ceaiul de galbenele are si proprietati antiinflamatorii si antispasmice, fiind folosit si in tratarea vanatailor, a ranilor, a eczemelor, a bolilor pielii, a hemoroizilor si a arsurilor.

Ceaiul de galbenele are proprietatea de a calma durerile menstruale, mai ales la persoanele anemice. Poate regla ciclul menstrual prin faptul ca imbunatateste circulatia sangelui.