Ce sunt fibrele și de ce sunt atât de importante pentru organism

fibre beneficii

Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale fibrelor includ scutirea de la probleme cardiace , constipație , cancer , diabet , obezitate  și toxicitate . Fibrele joacă un rol foarte important în procesul de digestie uman. Fac alimentele mai consistente și ajută în absorbția glucozei , astfel încât zahărul intră în celulele sanguine într-un ritm lent și chiar , menține nivelul normal de zahar din sânge. Fibra produce acizi organici vitali care hrănesc mucoasa colonului.

Beneficiile fibrelor sunt asociate în principal cu tractul digestiv uman . Fibrele sunt de fapt materii vegetale nedigerabile . Sunt o formă de carbohidrați care nu pot fi împărțiți în nutrienți mai mici . Se trece prin tractul digestiv uman fără a suferi modificări semnificative . Substanțele fibroase încetinesc procesul de a mânca . Conform Școlii de Sănătate Publică Harvard , fibra este unul dintre ingredientele cele mai nutritive din dietă.

Simptomele de deficiență : Un deficit de fibre este o cauză majoră a obezității. De asemenea, crește riscul de diabet zaharat , infarct miocardic , accident vascular cerebral. Cerealele integrale și cerealele sunt cunoscute pentru a reduce riscul de probleme cardiace majore cu aproape 30-40 % . Includ substanțe fibroase din dietă, ajută la prevenirea unei serii de boli cronice care afectează corpul dumneavoastră. Food and Drug Administration a judecat fibrele esențiale pentru reglarea funcțiilor intestinale.

Fibra este o substanță care nu se găsește în animale. Substanțele fibroase sunt vitale pentru organismul uman și pentru tractul digestiv. Fibrele, de asemenea, ajută la prevenirea multor boli. Unele dintre beneficiile pentru sănătate ale fibre sunt după cum urmează :

Indigestie și constipație : Cea mai importantă utilizare a fibrei este în digerarea alimentelor. Aceasta ajută scaunul să devină mare și moale , astfel, ceea ce face mai ușor să treacă prin tractul intestinal . Consumul de alimente bogate în fibre poate ajuta la vindecarea constipației, contribuind astfel la evitarea multor alte afecțiuni grave de sănătate care se pot dezvolta de multe ori ca un rezultat al acestei situații incomode .

Boli de inimă : alimente care conțin fibre solubile , cum ar fi orz , fasole , linte și au un efect bun asupra nivelului de colesterol și funcționarea normală a inimii. Citricele au efecte similare asupra sistemului uman.

Cancer : Medicii sugerează ca alimentele fibroase ajută la protejarea împotriva cancerului de colon , cancerul de sân , cancerul ovarian.

Diabet zaharat : Normalized nivelul de zahăr din sânge este esențial pentru reducerea riscului de diabet zaharat.

Toxine: Fibra accelereazătrecerea alimentelor prin tractul intestinal , prevenind astfel tulburările constipației sau diverticulozei. Deșeurile toxice sunt , de asemenea, ușor eliminate din sistem prin scaune moi și ușoare.

Femeile au nevoie de obicei între 25 și 30 de grame de fibre zilnic , în timp ce bărbații în general de 30 la 40 de grame de aportul de fibre în fiecare zi . Prin urmare , asigurați-vă că aveți alimente bogate in fibre , care vă vor ajuta să mențineți stare bună de sănătate.